Champions of growing up II

Želimlje
22.08.2017

Mednarodna mladinska izmenjava

Med 19. in 26. avgustom je že 2. leto zapored v Ljubljani v Želimljem potekala mednarodna mladinska izmenjava osmih različnih držav, ki jo je organiziralo naše društvo v okviru Movita: Erazmus+ Mladi v akciji. Udeleženci so prihajali iz partnerskih mladinskih organizacij iz Italije, Madžarske, Romunije, Poljske, Slovaške, Latvije, Estonije in Slovenije.

Namen mladinske izmenjave je bil predvsem mladim omogočiti izkušnjo učenja in spoznavanja, preko različnih neformalnih metod, s pomočjo katerih lahko spodbujamo osebno opolnomočenje, razvoj osebnostnih in komunikacijskih veščin ter razvoj pozitivne samopodobe v mednarodnem učnem okolju. Mladinske izmenjave se je udeležilo 40 mladih, kjer so obravnavali teme kot so komunikacija, soočanje s konflikti, čustva, vprašanja identitete in samopodobe ter medkulturni dialog. Poleg njih pa še koordinatorji in drugi voditelji in izvajalci.

V osemdnevni mladinski izmenjavi so si mladi poleg poučnih vsebin lahko ogledali tudi znamenitosti naše dežele, kot sta Bled in jedro naše prestolnice.  Prav tako so pripravili tri mednarodne kulturne večere, kjer so se vse povabljene države predstavile s svojimi značilnostmi in znamenitostmi. Manjkalo ni niti animacijskih in športnih iger,  zaradi česar je čas še posebno hitro bežal.

Tako kot lanska, je tudi letošnja mladinska izmenjava bila zelo uspešna, zato smo prepričani, da smo vsi odšli domov z novim znanjem, izkušnjami in spomini ter iskreno željo, da se to mednarodno sodelovanje nadaljuje.