DELAVNICA: TEŽAVE V ANIMATORSKI SKUPINI

Maribor
05.04.2018

Odnosi so temelj vsake skupine in imajo moč, da povezujejo in spodbujajo osebno rast članov skupine, lahko pa tudi rušijo povezovalen duh in zatirajo posameznika v skupini, če ne razumemo zakaj se nekdo obnaša na določen način ter katere svoje potrebe želi posameznik znotraj skupine zadovoljiti. 

ZAO Maribor se pri svojem delu znotraj mnogih mladinskih skupin animatorjev srečuje s številnimi odnosi med animatorji mentorji, animatorji ter udeleženci programov. Ker želijo svoje poslanstvo opravljati čim kvalitetnejše, so nas povabili, da se z njihovimi mladinskimi voditelji animacijskih skupin poglobimo v svet odnosov znotraj skupine. Delavnico smo izvedli v četrtkovem večeru, 5. aprila.

Skupaj smo raziskovali, kateri so bili tisti odnosi, ki so v preteklosti najmočneje vplivali na nas ter nas na svoj način oblikovali v osebe, kakršne smo danes. Ob spominih na čase, ko smo bili sami udeleženci ter na animatorje, ki so nas s svojim vzorom navdušili za to poslanstvo, smo spoznavali svojo vlogo vodenja animacijskih skupin ter lastnega vpliva na odnose v skupini, ki jo vodimo.

Pri vsem tem nam je bila za vodilo misel velikega pedagoda 19. st. Janeza Boska »Mladi naj ne bodo samo ljubljeni, ampak naj tudi vedo, da so ljubljeni.«