IGRALNA TERAPIJA ZA OTROKE (STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE)

Ljubljana
26.03.2018

 

Zaposleni iz Društva Salezijanski mladinski center Maribor sta se med 22. 3. In 25. 3. 2018 v Ljubljani udeležili strokovnega izobraževanja igralne geštalt terapije za otroke.

Štiridnevno izobraževanje je vodila izkušena supervizorka, geštalt terapevtka, zakonska in družinska terapevtka Felicia Carrol (iz ZDA), ki ima licenco za igralno terapijo za otroke in mladostnike (Childplay therapy) ter deluje v zasebni praksi v Solvangu, Kaliforniji. Prav tako je ustanoviteljica in direktorica inštituta za geštalt terapijo (West Coast Institute for Gestalt Therapy). Diplomirala je iz izobraževalne, razvojne in svetovalne psihologije. Poučuje in vodi delavnice v ZDA, Latinski Ameriki, Aziji in Evropi ter pogosto gostuje kot predavateljica na konferencah o psihoterapiji otrok.

Objavila je več člankov o geštalt terapiji otrok, več kot 30 let pa sta izobraževanja o igralni terapiji vodili skupaj z Violet Oaklander, ki je avtorica knjig “Windows To Our Children: A Gestalt Approach to Child and Adolescent Psychotherapy” in “Hidden Treasure: A Map to the Child’s Inner Self”, po katerih danes izobražuje tudi Felicia.

Namen izobraževanja je bil:

  • spoznati elemente geštalt terapije otrok in mladostnikov, kot jih je uporabljala Violet Oaklander ter  razumeti proces integracije skozi igro kot primarni cilj intervence geštalt psihoterapije otrok in mladostnikov
  • razširiti razumevanje terapevtskega odnosa z otrokom ali mladostnikom, da bo le-ta zares v oporo in pomen zaupanja za učinkovit proces terapije
  • razviti veščine pri delu z izraznimi elementi kot so risanje, uporaba peskovnika, gline in lutk ter
  • potrditi principe geštalt psihoterapije o pomembnosti izkustvenega izražanja in zavedanja.

Naši strokovnjakinji sta pridobili mnoga nova strokovna znanja in se veselita uporabe novih znanj in tehnik.