Izkustveno učenje na kampu

Mariborsko pohorje
09.07.2017

KAMP IZKUSTVENEGA UČENJA

 

Tudi letos smo, od 8. do 13. julija, na Pohorju organizirali počitniški kamp, ki pa je precej drugačen od ostalih kampov. Gre namreč za kamp, kjer je v osredju izkustvo, ki ga doživi vsak posameznik. Pa naj si bo to pri skupnih dinamikah, pri delavnici, ali pa tudi pri opravilih čiščenja in pomivanja. Prav skupno sobivanje prinaša veliko prednosti za učenje in spoznavanje, saj so otroci in mladi učitelji drug drugemu.

Vsak dan smo izpostavili eno vrednoto, ki je obarvala celotni dan (sodelovanje, vztrajnost, iznajdljivost, narava, delavnost). Hkrati so nam vrednote pomagale pri dejavnostih učenja zabavne fizike in kemije, kjer so prepotrebne veščine medsebojne pomoči in vztrajanja, pa tudi hitrega iskanja rešitev.

Dnevi so bili kar prekratki, saj so bili polni pestrega dogajanja. Popoldnevi so bili namenjeni zanimivim delavnicam, kjer smo ugotovili, da se znanja angleščine lahko naučimo preko zabavnih iger. En dan smo šli peš na Areh, kjer smo pekli na ognju hrenovke in tvist, imeli igre in razne športe (florball ...). En dan smo šli peš do trikotne jase na PohorJet, enkrat pa do slapa Šumik. V gozdu smo izkusili tudi pot preživetja, ki je bila res nekaj posebnega saj ni manjkalo blata kjer smo se plazili. Tudi ob večerih nam ni bilo dolgčas, saj smo imeli kakšno nočno gozdno igro, kurili smo ogenj, gledali film, enkrat pa smo šli na kratek pohod z baklami opazovat Pohorje ponoči.

Kamp je lepo uspel za kar gre zahvala mladim animatorjem in pa mentorjem, ki izvajajo večino programa, na ta način pa tudi oni sami pridobivajo prepotrebne veščine in praktična znanja za življenje.

Mentorji kampa

 

Program sofinancira tudi Mestna občina Maribor